Пътното съоръжение е безопасно и предстои пълно възстановяване, уверява шефът

...
 Пътното съоръжение е безопасно и предстои пълно възстановяване, уверява шефът
Коментари Харесай

Опасен ли е мостът над река Караагач, залят след потопа? Укрепват пътя за Приморско

 Пътното оборудване е безвредно и следва цялостно възобновяване, твърди шефът на Областното пътно ръководство – Бургас инж. Митко Порязов

Мостът, който бе залят от река Караагач по време на наводнението в първите дни на септември, е безусловно безвреден и по него може да минават както хора, по този начин и пътни транспортни средства. Това сподели пред бТВ шефът на Областното пътно ръководство – Бургас инж. Митко Порязов.

Кметът на Приморско Иван Гайков показа, че се е срещнал с него. На срещата участвал и градоначалникът на Китен. „ Разговорът ни беше за укрепването на моста и за рисковите дървета, които са изсъхнали и падат по пътното платно в сектора от река Ропотамо до Узунджата. Той ни увери, че укрепването е осъществено според нормите и няма заплаха от проваляне. Мостното оборудване е крепко и това, което е укрепено, е асфалтовата настилка “, съобщи Гайков. 

„ Направихме работна среща в Бургас с шефове на териториалното звено на АПИ, който ни увери, че ще се извърши повсеместен ремонт на този мост. Това подсилване е на пътното компактно, а мостът е здрав. Каза ни, че ще бъде осъществен ремонт и тече процедура по желание на реализатори “, сподели пък кметът на Китен Николай Марков.

„ Не е осъществяван ремонт по самия мост, а спешни действия в резултат на падналите огромни дъждове на 5-6 септември 2023 година в Царево “, посочи инж. Порязов.

„ Спешно се направи оглед и се видя, че е подкопано тялото на пътя и се взеха решения да се укрепи насипа на самия път, а самата структура на оборудването не е наранена и няма заплаха мостът да се компрометира “, акцентира той. 

Репортерът Елеонора Дъбова разясни, че вследствие от проливните дъждове реката излезе отвън коритото си и провокира свлачищни процеси. „ Комисия от АПИ извърши оглед на мястото след бедствието. Компрометирани са сектори до мостовото оборудване, а целостта му не е нарушена. Извършени са укрепителни дейности, само че съгласно хората в Приморско мястото остава рисково “, добави тя. 

Здравко Василев пък разясни, че мостът над Караагач е един от най-натоварените по Южното Черноморие и е единствен за Община Царево. 

Кметовете на Приморско, Царево и на Китен се оказва, че работят по тези проблеми и застават паралелно до жителите, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР